Renginiai

Atgal

LMA renginiai

Kodėl mes miegame

2021 04 29

Lietuvos mokslų akademijos (LMA) skyrius „Mokslininkų rūmai“ ir LMA Biologijos, medicinos ir geomokslų skyrius (BMGMS) balandžio 29 d. 17 val. kviečia į nuotolinį renginį garsaus neuromokslininko ir miego eksperto Matthew Walkerio mokslo populiarinimo knygos „Kodėl mes miegame“ sutiktuves.

Knygą pristatys LMA BMGMS pirmininkas akad. Vaidutis Kučinskas, gydytoja neurologė prof. Rūta Mameniškienė ir Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos vyr. redaktorius Saulius Repečka.

Registracija į renginį (iki balandžio 28 d. 15 val.)
https://forms.gle/RxDvWTruNDetdhTu5

Matthew Walkeris – neurofiziologijos mokslų daktaras, Kalifornijos universiteto neuromokslų ir psichologijos profesorius, Miego ir neurovizualizacijos laboratorijos direktorius. Mokslo karjerą pradėjo Harvardo medicinos mokykloje dėstydamas psichiatrijos kursą. Paskelbė daugiau kaip 100 mokslinių studijų. Pasaulyje išgarsėjo tarptautiniu bestseleriu „Kodėl mes miegame“ (2017).

Šioje akis atveriančioje, tikra tarptautine sensacija tapusioje knygoje garsus neuromokslininkas ir miego ekspertas Matthew Walkeris pateikia revoliucingų žinių apie miego fenomeną, atskleisdamas, kaip jis veikia kiekvieną mūsų fizinės ir psichinės gerovės aspektą. Aptardamas pažangiausius mokslo laimėjimus ir remdamasis asmenine kelis dešimtmečius trukusia mokslinių tyrimų praktika, autorius parodo, kaip mes galime deramai išnaudoti miegą gerindami savo pažintinius gebėjimus, susikurdami geresnę nuotaiką, sureguliuodami hormonus, užbėgdami už akių vėžiui, Alzheimerio ligai ar diabetui, sulėtindami senėjimo poveikį ir pratęsdami gyvenimo trukmę. Taip pat knygoje pateikiami logiški žingsniai, leisiantys kasnakt vis kokybiškiau išsimiegoti.