Renginiai

Atgal

Renginių archyvas

XVII Baltijos šalių intelektinio bendradarbiavimo konferencija „Matematika visuomenei“

2021 06 28

2021 m. birželio 28–29 d. Taline vyks Estijos mokslų akademijos rengiama XVII Baltijos šalių intelektinio bendradarbiavimo konferencija  (Baltic Conference on Intellectual Cooperation, BCIC). Renginio metu taip pat vyks Baltijos jūros regiono šalių akademijų prezidentų susitikimas ir prieškonferencinis seminaras, skirtas energetikai.

Pagrindinė konferencijos tema grindžiama didžiuliu daugybės mokslininkų indėliu analizuojant COVID-19 pandemijos metu vykusius procesus ir kuriant išėjimo iš šios pandemijos strategiją. Nors medicinos ekspertų ir gyvybės mokslų specialistų pastangos buvo plačiai pripažintos, tačiau susiję tiksliųjų mokslų, informatikos ir inžinerijos pasiekimai vis dar nėra deramai įvertinti. Pagrindinis dėmesys konferencijoje bus kreipiamas į platesnį matematikos taikymą įvairiose srityse – nuo politikos iki genetikos.

Konferencija vyks anglų kalba.

Tiesioginę renginio transliaciją bus galima stebėti adresu: https://www.youtube.com/watch?v=I1XPa_YOQss

Daugiau informacijos apie renginį ir Baltijos šalių intelektinį bendradarbiavimą skelbiama adresu: https://www.akadeemia.ee/en/events/the-17th-baltic-conference-on-intellectual-co-operation-mathematics-for-society/