Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Susitikimas su Europos molekulinės biologijos laboratorijos atstovėmis

2021 11 18

Lapkričio 18 d. Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) lankėsi Europos molekulinės biologijos laboratorijos (EMBL) generalinė direktorė prof.  Edith Heard ir tarptautinių ryšių vadovė Plamena Markova-Anderson. Susitikime dalyvavo  LMA prezidentas akad. Jūras Banys, Lietuvos mokslo tarybos (LMT) pirmininkas akad. Romas Baronas, VU Biotechnologijos instituto mokslininkas akad. Virginijus Šikšnys ir VU Gyvybės mokslų centro direktorius prof. Gintaras Valinčius.

Prof. Edith Heard supažindino su EMBL – pasaulyje pirmaujančiu gyvybės mokslinių tyrimų laboratoriniu centru. Akad. J. Banys ir akad. R. Baronas pristatė institucijas, kurioms vadovauja, jų funkcijas ir veiklą.

LMA prezidentas džiaugėsi, kad Lietuva tampa EMBL nare ir stiprės bendradarbiavimas su šiuo centru. Tai suteiks galimybę į mūsų šalį daugiau pritraukti jaunų mokslininkų. Taip pat pažymėta, kad gerai išvystyta VU Gyvybės mokslų centro infrastruktūra, pasidžiaugta jame dirbančių jaunųjų mokslininkų pasiekimais.  

Susitikime taip pat aptarti tiriamųjų mokslo darbų metodai taikant sinchrotroninę radiaciją ir neutronų sklaidą, pabrėžta matematinio modeliavimo svarba sprendžiant mokslui ir visuomenei aktualius klausimus.

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: LMA prezidentas akad. J. Banys, LMT pirmininkas akad. R. Baronas, EMBL generalinė direktorė prof. E. Heard ir tarptautinių ryšių vadovė P. Markova-Anderson.

LMA informacija
Virginijos Valuckienės nuotraukos

NUOTRAUKŲ GALERIJA