Naujienos

LMA jaunajai akademikei doc. dr. Ievai Plikusienei skirtas prestižinis Tarptautinių kylančių talentų apdovanojimas

2022 06 06

Birželio 3 d. buvo paskelbtos Tarptautinių kylančių talentų apdovanojimų laimėtojos. Tarp perspektyviausių pasaulio mokslininkių pateko ir lietuvė doc. dr. Ieva Plikusienė. Ji įvertinta už SARS-CoV-2 baltymų ir antikūnų sąveikų tyrimus. Šie apdovanojimai yra kasmet organizuojamos „L’Oréal“–UNESCO programos „Moterims moksle“ dalis, kuria įvertinamas moterų mokslininkių indėlis į mokslą.

 

„Labai džiaugiuosi ir esu laiminga, kad galėjau atstovauti Lietuvai šiame pasauliniame konkurse ir buvai išrinkta viena iš laimėtojų.“

Konkurse dalyvauja mokslininkės iš viso pasaulio, programa vykdoma 110 šalių, taigi konkurencija yra itin didelė. „Manau, kad tai puiki galimybė parodyti, kad čia, Lietuvoje, yra vykdomi aukščiausio lygio inovatyvūs moksliniai tyrimai, sulaukiantys pripažinimo pasauliniu mastu. Tai didelė garbė, svarbus įvertinimas ir paskatinimas ne tik man asmeniškai, bet ir visai mokslinei grupei, su kuria kartu vykdome tyrimus“, – sakė Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto Nanotechnologijų ir medžiagotyros centre „Nanotechnas“ dirbanti doc. dr. I. Plikusienė, 2021 m. tapusi ir Lietuvos mokslų akademijos jaunąja akademike.

Daugiau skaitykite

Doc. dr. Ieva Plikusienė. Tomo Kaunecko nuotr.