Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Lietuvos mokslų akademijoje lankėsi Baltarusijos valstybinio medicinos universiteto delegacija

2020 01 23

Sausio 23 d. į Lietuvos mokslų akademiją atvyko Baltarusijos valstybinio medicinos universiteto delegacija: vicerektorė prof. dr. Irina Moroz, vicerektorius viešiesiems ryšiams prof. dr. Vasilijus Roudenokas ir prof. Oksana Romanov. Delegaciją lydėjo Vilniaus universiteto medicinos fakulteto atstovai: dekanas prof. dr. Algirdas Utkus, studijų prodekanė prof. dr. Vaiva Hendrixson, bendrųjų reikalų ir strateginės veiklos prodekanas dr. Aleksas Pikturna bei MB „Konsultavimo grupės“ direktorė Jūratė Jurevičienė. Svečius priėmė LMA prezidentas akad. Jūras Banys ir viceprezidentas akad. Zenonas Dabkevičius.

Susitikimo pradžioje LMA prezidentas akad. Jūras Banys pristatė svečiams Akademijos veiklą ir struktūrą, trumpai supažindino su LMA statutu, jo nuostatomis, rinkimų taisyklėmis, papasakojo apie mokslo projektų finansavimą, premijas, supažindino su tarptautiniais mokslo projektais.

Lietuvos mokslų akademija šiuo metu turi 104 tikruosius narius, 63 užsienio narius ir 57 narius emeritus. Pastarieji – vieninteliai, gaunantys išmokas, tačiau Baltarusijos valstybinio medicinos universiteto atstovai buvo nustebinti šios išmokos dydžiu. Svečiai teigė, kad Baltarusijos mokslo akademijos išmokos yra ženkliai didesnės.
  
        

Baltarusijos valstybinio medicinos universiteto atstovai taip pat domėjosi bendradarbiavimo galimybėmis su Kauno ir Vilniaus universitetais. Svečiai pakvietė LMA vadovybę apsilankyti   Baltarusijos valstybiniame medicinos universitete.

Parengė LMA prezidento vyr. referentė Vita Žilinskaitė
Nuotraukos Virginijos Valuckienės