• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

LMA prezidento susitikimas su Norvegijos ambasadoriumi

2020 02 28

Vasario 26 d. Lietuvos mokslų akademijoje lankėsi Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Karstenas Klepsvikas (Karsten Klepsvik). Susitikime taip pat dalyvavo LMA prezidentas akad. Jūras Banys, LMA tikrasis narys akad. Virginijus Šikšnys ir Norvegijos ambasadoriaus praktikantė.

Iš kairės: LMA prezidentas akad. Jūras Banys, LMA tikrasis narys akad. Virginijus Šikšnys, Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Karstenas Klepsvikas (Karsten Klepsvik)

Susitikimo pradžioje, akad. Virginijus Šikšnys papasakojo apie genų redagavimo technologijas, kaip jos gali būti taikomos žemės ūkyje, medicinoje ir kitose srityse. Susitikime aptarta LietuvosNorvegijos biotechnologų bendradarbiavimas, Lietuvos galimybė pritraukti doktorantus iš užsienio šalių, taip pat Virginijaus Šikšnio bendradarbiavimas su Norvegijos mokslininkais.
2018 m. Osle, Norvegijoje, akad. Virginijus Šikšnys buvo apdovanotas „Kavli“ premija už CRISPR-Cas9, arba vadinamųjų „genų žirklių“, atradimą. Šis apdovanojimas taip pat buvo prisimintas ir aptartas per susitikimą.

LMA prezidento vyr. referentė Vita Žilinskaitė
Virginijos Valuckienės nuotraukos