• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Atidaroma paroda „Kelionė laiku – atgimusi Vilniaus istorija“

2020 08 31

Lietuvos nacionalinė UNESCO komisijos galerija kviečia į nacionalinio mokinių meninės kūrybos darbų konkurso „Kelionė laiku – atgimusi Vilniaus istorija“ parodą, skirtą UNESCO pasaulio paveldo Lietuvoje metams. Konkurso laureatų apdovanojimas vyks 2020 m. rugsėjo 11 d. (penktadienį) 12 val., Šv. Jono g. 11, Vilnius.
Vilniaus istorinis centras yra įrašytas į UNESCO pasaulio paveldą kaip išskirtinis viduramžiais susiformavusio miesto pavyzdys, turėjęs reikšmingos įtakos architektūros ir kultūros raidai didelėje Rytų Europos dalyje. Šiandien miesto materialusis ir nematerialusis paveldas neabejotinai papildo bei kuria mūsų kasdienę aplinką, formuoja tapatybę ir yra itin svarbus ugdant jaunąją asmenybę. Konkurso ,,Kelionė laiku – atgimusi Vilniaus istorija“ tikslas – atverti vaikams kūrybines galimybes ieškoti asmeninio ryšio su Vilniaus kultūros vertybėmis, su istorine praeitimi, skatinti pilietinį auklėjimą, istorinės savimonės ugdymą, kultūrinio paveldo aktualinimą.
Konkurse dalyvavo 484 mokiniai iš visos Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų, formalųjį ugdymą papildančių ir neformaliojo švietimo įstaigų. Parodoje eksponuojama 60 geriausių darbų.
Konkursą organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Valstybinė kultūros paveldo komisija ir Dailės mokytojų asociacija bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline UNESCO komisija, Lietuvos mokslų akademija.

Paroda veiks 2020 m. rugpjūčio 31 d.–rugsėjo 18 d.

Kviečiame apsilankyti!

Atkreipiame dėmesį, kad galerijoje privaloma naudoti veido apsaugines kaukes ir laikytis saugaus dviejų metrų atstumo. Atsižvelgiant į saugumo reikalavimus lankytojų skaičius bus ribojamas.

Parodos plakatas

Parengė vyr. specialistė Miglė Datkūnaitė