Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Du ALLEA internetiniai seminarai tyrėjams

2020 10 28
Visos Europos mokslų akademijų federacija ALLEA praneša apie du greitai vyksiančius internetinius seminarus tyrėjams

„Tai sudėtinga...“ Europos akistata su kultūrine atmintimi ir tautiniais sentimentais
Šis seminaras vyks 2020 metų lapkričio 5 dieną, 17:0018:00 val. Prašoma registruotis čia:
Seminare dalyvaus profesorius Jėpas Lėersenas (Joep Leerssen), kultūros istorikas ir šių metų ALLEA Madam de Stal (Madame de Staël) kultūros vertybių premijos laureatas. Jis diskutuos su Lora Hud (Laura Hood), Conversation UK politikos redaktore. Prisijunkite prie diskusijos apie šiandienos banaliojo nacionalizmo ištakas, Europos romantizmo kilmę ir europinių tapatybių įvaizdžio pokyčius bei dabartines kryptis.
Dalyviai kviečiami iš anksto raštu pateikti klausimus profesoriui Lėersenui. Internetinės diskusijos metu klausimus bus galima užduoti ir tiesiogiai.
Daugiau informacijos anglų kalba: apie internetinį seminarą, apie prof. Jėpą Lėerseną.

*****
ALLEA vykdo „Horizontas 2020“ finansuojamą mokslinių tyrimų projektą PERITIA (http://www.peritia-trust.eu), tiriantį visuomenės pasitikėjimą mokslo įtaka priimant politinius sprendimus, komunikacijos ir sklaidos veiklą. Šio projekto vardu ALLEA kviečia tyrėjus į internetinį seminarą
Kuo pasitikėti dėl COVID-19? Kai moksliniai patarimai „išsitepa“ politiniu purvu
Seminaras vyks 2020 metų lapkričio 2 dieną, 15:0016:00 val. Registracijos formą ir daugiau informacijos apie renginį (anglų kalba) rasite http://peritia-trust.eu/event/trust/.
Ši valandos trukmės diskusija, kuriai vadovaus dr. Šeinas Berginas (Shane Bergin), suburs tokius pasitikėjimą mokslinėmis žiniomis tiriančius ekspertus kaip Marija Bagramian (Maria Baghramian, Dublino universiteto kolegija ir Airijos karališkoji akademija), Bobis Dafis (Bobby Duffy, Londono karališkoji kolegija), Treisė Braun (Tracey Brown. Sense about Science), Jose van Deik (José van Dijck, Utrechto universitetas ir Nyderlandų karališkoji mokslų akademija) ir Karlas Martinis (Carlo Martini, Šv. Rapolo gyvybės ir sveikatos universitetas). Bus kalbama apie įvairias kovos su COVID-19 pandemija Europoje taikomas strategijas ir jų poveikį pasitikėjimui mokslu.
Daugiau informacijos anglų kalba apie PERITIA projektą rasite http://www.peritia-trust.eu.
 
ALLEA informacija, vertė Diana Barnard