Renginiai

Atgal

Renginių archyvas

Augalininkystės produkcijos perdirbimas. Naujovės ir iššūkiai

2019 05 14

RENGINIO PRADŽIA: 10 val.
RENGINIO VIETA: Sodininkystės ir daržininkystės institutas
Kauno g. 30, Babtai, Kauno r.

Konferenciją organizuoja Lietuvos mokslų akademijos Žemės ir miškų mokslų skyrius kartu su Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės institutu. Konferencijoje pranešimus skaitys mokslininkai iš LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto, Kauno technologijos universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto.

Pagrindinis konferencijos akcentas - biologiškai vertingų inovatyvių augalinių produktų kūrimas, naujų, neterminių perdirbimo ar apdorojimo technologijų taikymas bei jų plėtra. Konferencijoje mokslininkai pristatys mokslo naujoves ir siūlymus labai aktualių problemų sprendimui.. Viena iš jų - tai  beatliekinių augalininkystės produkcijos perdirbimo technologijų kūrimas. Šalutiniai augalinės produkcijos perdirbimo produktai dažnai yra biologiniu požiūriu ženkliai vertingesni, negu  įprastiniai iš šių žaliavų pagaminti produktai. Be to, perdirbant šalutinius produktus tausojama gamta, mažinamas  nepanaudotų maisto medžiagų bei atliekų kiekis. Bus aptariamos mokslo siūlomos inovatyvios vaisių ir daržovių perdirbimo technologijos, naujovės kuriant biologiškai aktyvius maisto produktus.