• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

LMA Jaunosios akademijos nariui - tarptautinė premija

2020 09 22

Džiugi žinia pasiekė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gastroenterologijos kliniką – klinikos vadovas ir Virškinimo sistemos tyrimo instituto vyriausias mokslo darbuotojas prof. Juozas Kupčinskas apdovanotas tarptautine Daktaro Rudolfo O. Bareso premija (Dr. Rudolf O. Bares Award) už 2018–2019 m. mokslinius straipsnius gastroenterologijos srityje.
Trys tokios premijos, kas dveji metai skiriamos Centrinės ir Rytų Europos šalių mokslininkams, tyrinėjantiems virškinimo sistemos ligų problemas. Šią, prieš 15 m. mirusio pramoninko ir mecenato dr. Bareso premiją teikia Čekijos gastroenterologų draugija, o sprendimą priima tarptautinė komisija, kurią sudaro žymūs įvairių šalių gastroenterologai.
Šiais metais konkursui buvo nominuoti gastroenterologai iš 14 valstybių. Prof. J. Kupčinskas premija buvo įvertintas už mokslines publikacijas apie genetinį polinkį sirgti kepenų fibroze ir kepenų ciroze bei šių ligų neinvazinius molekulinius biožymenis.


LMAJA narys prof. Juozas Kupčinskas

Gauta tarptautinė premija – tai reikšmingas mokslininko ir jo komandos vykdomų šiuolaikinių fundamentalių ir klinikinių virškinimo sistemos ir kepenų ligų mokslinių tyrimų tarptautinis įvertinimas.

Parengė LMAJA mokslinė sekretorė dr. Diana Marčiulynienė