Renginiai

Atgal

LMA renginiai

Tarptautinės mokslų akademijų sąjungos (IAP) pasaulinės ataskaitos „Sveikata klimato kaitos sąlygomis“ pristatymas

2022 05 25

Klimato kaita yra pasaulinė sveikatos krizė. Tiesioginio ir netiesioginio neigiamo poveikio fizinei ir psichinei sveikatai mastas, pobūdis ir laikas skiriasi įvairiuose regionuose ir tarp jų. Tačiau yra bendrų problemų, kurioms spręsti reikia geresnių integruotų klimato kaitos švelninimo (šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimo) ir prisitaikymo (prisitaikymo prie to, ko nebeįmanoma išvengti) sprendimų.

Trejus metus vykdydama pasaulinį projektą, Tarptautinė mokslų akademijų sąjunga (angl. Interacademy Partnership,IAP) dirbo kartu su savo regioniniais tinklais Afrikoje (Network of African Science Academies,NASAC), Azijoje (Association of Academies and Societies of Sciences in Asia, AASSA), Amerikoje (InterAmerican Network of Academies of Sciences,IANAS) ir Europoje (European Academies' Science Advisory Council,EASAC) vertinant įrodymų iš atitinkamų regionų įvairovę ir siekiant formuoti bendrų ir individualių veiksmų nacionaliniu, regioniniu ir pasauliniu lygmenimis politiką.

Gegužės 25 d. 14.00–16.00 val. Vidurio Europos laiku (15.00–17.00 val. Lietuvos laiku) viešame internetiniame seminare bus pristatyta ir aptarta galutinė projekto ataskaita „Sveikata klimato kaitos sąlygomis – pasaulinė perspektyva“.

Pranešimus skaitys mokslininkai iš visų pasaulio regionų, prisidėję prie ataskaitos rengimo, o taip pat su projektu nesusiję šios srities ekspertai:

Andrew Haines (pranešėjas), Claudia Canales Holzeis (pranešėja), Robin Fears (pranešėjas), Omnia El Omrani (diskusijos dalyvė), Shabana Khan (diskusijos dalyvė), George Christophides (diskusijos dalyvis), Kristie L. Ebi (diskusijos dalyvė), Deoraj Caussy (diskusijos dalyvis), Volker ter Meulen (pranešėjas), Peter McGrath (moderatorius), Jana El Baba (diskusijos dalyvė), Amargargal Dagvadorj (diskusijos dalyvė).

Jei norite dalyvauti renginyje, prašome registruotis čia.

Vertė Diana Barnard