• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Muzikos žvaigždės naujametiniame koncerte Lietuvos mokslų akademijoje

2022 01 03

Palydėti senųjų metų į Lietuvos mokslų akademijos (LMA) didžiąją konferencijų salę 2021 m. gruodžio 31-ąją rinkosi akademikai, LMA kolektyvo nariai ir kiti koncerto „Naujametiniam spindesy“ atlikėjų gerbėjai. Šiame koncerte švytėjo ryškiausios muzikos pasaulio žvaigždės.

Joana Gedmintaitė – tituluota operos solistė, trijų „Auksinių scenos kryžių“ laureatė, kurianti įsimintinus vaidmenis operos scenoje, žavinti profesionalumu, puikia vaidyba, vokaline raiška, subtiliomis interpretacijomis;

Joana Daunytė – grojanti karališku instrumentu arfa, dėl savo talento ir meistriškumo vadinama lietuvių arfos ambasadore, stebinanti menine branda, elegantišku muzikavimu, gyva dvasia, savo atliekamiems kūriniams suteikianti gilios prasmės ir poetiškumo;

Nijolė Baranauskaitė – pianistė, užburianti savita grojimo maniera, meistriškai išgaunanti iš fortepijono visą paletę nuostabiausių garsinių spalvų, bendradarbiaujanti su žymiais Lietuvos dainininkais ir instrumentalistais.

Visos atlikėjos – nesuskaičiuojamos daugybės konkursų laureatės, spindinčios, kerinčios, pačias gražiausias emocijas dovanojančios menininkės.

Jas subūrė ir šventinę programą pateikė Irena Žilinskienė – renginių vedėja, profesionaliai pristatanti atlikėjus ir sukurianti kiekvienai programai jaukią, nepamirštamą atmosferą.

Susižavėjusi publika klausėsi spalvingos klasikinės muzikos programos kūrinių ir pakilia nuotaika palydėjo senuosius metus. Dėkodamas menininkėms už nuostabų koncertą, LMA viceprezidentas akad. Zenonas Dabkevičius pasveikino visus su artėjančiais Naujaisiais metais, palinkėjo geros sveikatos ir kuo greitesnės pandemijos pabaigos.

Parengė Irena Žilinskienė ir Aldona Daučiūnienė, LMA skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė
Virginijos Valuckienės nuotraukos

NUOTRAUKŲ GALERIJA