• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Jaunojo akademiko jaunas jubiliejus

2021 09 13

Rugsėjo 13 d. Lietuvos mokslų akademijos Jaunosios akademijos pirmininkui dr. Mindaugui Gedvilui sukanka 40 metų. Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas ir Jaunoji akademija nuoširdžiai sveikina Pirmininką gražaus jubiliejaus proga.

Mindaugas Gedvilas mokslinę veiklą pradėjo 2003 m., dar būdamas Vilniaus universiteto (VU) studentu. 2006 m. baigė VU fizikos fakultetą ir pradėjo doktorantūros studijas VU Fizinių ir technologijų mokslų centro Fizikos institute (FTMC). 2011 m. apgynė technologijos mokslų daktaro disertaciją „Plonų metalų sluoksnių savitvarkos lazerio spinduliuotės poveikyje tyrimas ir modeliavimas“.

Aktyvi ir produktyvi mokslinė veikla leido sėkmingai siekti karjeros aukštumų. Šiuo metu M. Gedvilas yra FTMC vyriausiasis mokslo darbuotojas, LMA Jaunosios akademijos pirmininkas, Lietuvos mokslo tarybos ekspertas, Medžiagų inžinerijos (T 008) doktorantūros komiteto narys, Valstybinės švietimo plėtros agentūros VIAA Riga (Latvija) ekspertas bei kviestinis tarptautinių mokslo žurnalų redaktorius. 2021 metais tapo Lietuvos mokslo premijos laureatu.

Jaunosios akademijos pirmininkas gali pasigirti ne tik mokslo pasiekimais, bet taip pat ir sporto laimėjimais. M. Gedvilas yra aistringas lauko teniso gerbėjas, 2021 m., jau ketvirtus metus iš eilės, apgynęs čempiono titulą teniso turnyro „Profesorių taurės“, vyrų Junior grupės varžybose.

Dar kartą nuoširdžiai sveikiname Jaunosios akademijos pirmininką ir linkime geriausių pasiekimų moksle ir gyvenime!

Parengė LMA Jaunosios akademijos vicepirmininkė dr. Diana Marčiulynienė