• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Lietuvos mokslų akademijos nariui, profesoriui habilituotam daktarui Algirdui Gaižučiui – 80

2021 10 18

Gerbiamasis Akademike,

Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas bei Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius nuoširdžiai sveikina Jus jubiliejaus proga.
Jūsų įnešėte svarų indėlį į Lietuvos estetiką, menotyrą, kultūrologiją, pelnėte tarptautinį pripažinimą.
Išskirtinė Jūsų veikla formuojant mokslo politiką, ugdant jaunąją kartą, puoselėjant humanistines vertybes, ugdant visuomenės pilietiškumą.
Dėkojame už rezultatyvų darbą Lietuvos mokslų akademijoje einant viceprezidento, Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus pirmininko pareigas ir tolesnį sėkmingą bendradarbiavimą.
Žavi Jūsų erudicija, interesų įvairovė, įžvalgos, puiki iškalba ir humoras.
Linkime Jums, mielas Akademike, stiprybės, kūrybinės sėkmės, įgyvendinti siekius ir sumanymus, naujų idėjų ir darbų.
Plurimos annos!

Prezidentas akad. Jūras Banys
Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus pirmininkas akad. Domas Kaunas
2021 m. spalio 17 d.

Akad. A. Gaižutis už svarų indėlį į Lietuvos estetiką, menotyrą, kultūrologiją, išskirtinę mokslo politikos formavimo, jaunimo ugdymo veiklą ir aktyvias pilietines iniciatyvas, už didelį rezultatyvų darbą Lietuvos mokslų akademijoje 2001–2003 m. einant viceprezidento, 1990–2003 m. Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus pirmininko pareigas, tolesnį bendradarbiavimą su Lietuvos mokslų akademija apdovanotas LMA atminimo medaliu.

√     Skaitykite akad. A. Gaižučio straipsnį „Apie gerovės valstybę“ iš akademiko rašomos knygos „Elitų šviesa ir šešėliai“.

√     Kviečiame 2021 m. spalio 19 d. (antradienį) 16 val. į akad. Algirdo Gaižučio Akademinius skaitymus „Trupiniai iš rašomos knygos „Elitų šviesa ir šešėliai“.
http://www.lma.lt/uploads/news/id1344/2021-10-19_kvietimas_derinti.pdf

√     LMA Vrublevskių bibliotekos virtuali paroda „Svajokime ir veikime, kaip neprarasti pamatinių žmogiškųjų vertybių“, skirta akad. A. Gaižučio jubiliejui, ir pokalbis su akademiku. Akademiką kalbino Inga Berulienė.
http://www.mab.lt/akademikui-algirdui-gaizuciui-80/