Naujienos

Mokslinė konferencija „Lietuvos magistrantų informatikos ir IT tyrimai“

2022 05 20

2022 m. gegužės 16 d. Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) įvyko 3-ioji konferencija „Lietuvos magistrantų informatikos ir IT tyrimai“, skirta pristatyti magistrų baigiamųjų darbų tyrimus informatikos ir IT srityse. Konferenciją kasmet organizuoja LMA kartu su Vilniaus universitetu. Konferenciją moderavo Vilniaus universiteto prof. dr. Olga Kurasova.


LMA prezidentas akad. Jūras Banys ir pranešėjas Grantas Gadliauskas (KTU).

Šio renginio tikslas – pakelti magistrantų įgūdžius, supažindinti su kitų magistrantų atliekamais tyrimais, paskatinti domėtis moksline veikla. Konferencijoje pranešimus skaitė bakalauro, magistro studijų studentai ir doktorantai iš Vilniaus universiteto bei Kauno technologijos universiteto.


Konferencijos dalyviai. Iš kairės: prof. dr. Remigijus Paulavičius (VU), prof. dr. Julius Žilinskas (VU), Lukas Kuzma (VU), Mantas Bacevičius (KTU), Volodymyr Kadzhaia (VU).

Dalyvavimas šioje konferencijoje turėtų paskatinti magistrantus bei kitus studentus tęsti mokslinę veiklą ir pabaigus studijas. Daugumai studentų tai buvo pirmieji pranešimai mokslinėje konferencijoje. Studentų parengti moksliniai straipsniai publikuoti konferencijos darbuose. Tai pirmosios jų mokslinės publikacijos, bet tikėtina, kad ateityje dalis jų virs straipsniais prestižiniuose mokslo žurnaluose.

Technikos mokslų skyriaus informacija
Virginijos Valuckienės nuotraukos