• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Jaunosios akademikės stažavosi Italijoje

2022 07 12

Vasaros pradžioje LMA Jaunosios akademijos narės dr. Ieva Plikusienė ir dr. Viktorija Vaštakaitė-Kairienė stažavosi Italijos universitetuose.

Dr. I. Plikusienė stažavosi Florencijos universiteto Chemijos fakultete  „Ugo Schiff“ pas prof. Džiovaną Marazą (Giovanna Marazza), kuri yra gerai žinoma biologinių jutiklių srities mokslininkė. Stažuotės metu dr. I. Plikusienė pristatė savo atliekamus tyrimus, taip pat dalijosi patirtimi, kaip taikoma spektrinė elipsometrija biologinių sąveikų tyrimams. Su Italijos mokslininkais buvo aptartos Lietuvos ir Italijos mokslo centrų bendradarbiavimo galimybės aktyviai vykdyti bendrus mokslinius tyrimus artimiausiu metu.


Dr. Ieva Plikusienė

Dr. V. Vaštakaitė-Kairienė stažavosi Padujos universiteto Agronomijos, maisto, gamtos išteklių, gyvūnų ir aplinkos katedroje. Stažuotoja, bendradarbiaudama su profesoriumi Antonijumi Masi (Antonio Masi) ir kitais universiteto mokslininkais, vykdė tiriamąjį darbą „Ultravioletinės spinduliuotės sukeltų oksidacinio streso sąlygų poveikis augalams“. Dr. V. Vaštakaitė-Kairienė atliko vegetacinius eksperimentus su skirtingų genotipų augalais ir įsisavino šiuolaikinius biocheminių analizių metodus. Po stažuotės mokslininkė tęs bendradarbiavimą, atlikdama dalį tyrimų Lietuvoje, rengdama publikacijas ir teikiant tarptautinius projektus.


Dr. Vaštakaitė-Kairienė

Parengė LMAJA narės dr. I. Plikusienė ir dr. V. Vaštakaitė-Kairienė