• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Lietuvos mokslų akademijos nariui, profesoriui habilituotam daktarui Algirdui Jonui Railai – 80

2023 02 09

2023 m. vasario 9 d. Lietuvos mokslų akademijos nariui, profesoriui habilituotam daktarui Algirdui Jonui Railai sukanka 80 metų.

Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas bei Žemės ūkio ir miškų mokslų skyrius nuoširdžiai sveikina Jus gražaus jubiliejaus proga.

Jūsų turininga patirtis, kompetencija ir kryptingas darbo organizavimas labai prisidėjo prie žemės ūkio ir aplinkos inžinerijos mokslų plėtros.

Vertiname Jūsų darbą tiriant energetinius ir medžiagų mainų procesus biotechnologijose, jų įtaką produktų kokybei ir aplinkai. Jūsų sukurtitermoenergetinių procesų matematiniai modeliai, parengti ir praktikoje patikrinti ventiliacijos sistemų modulinio projektavimo principai, sukurtas mikroprocesorinis sandėlių ventiliacijos sistemų valdiklis ir kiti nauji technologiniai sprendimai labai prisidėjo prie žemės ūkio technologinės pažangos.

Dėkojame už nuoširdžią veiklą Lietuvos mokslų akademijos Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriuje bei ilgametį vadovavimą Žemės ūkio ir aplinkos inžinerijos mokslų sekcijai.

Linkime visokeriopos sėkmės, stiprios sveikatos ir daug nuostabių dienų.

Prezidentas akad. Jūras Banys
Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriaus pirmininkas akad. Vidmantas Stanys
2023 m. vasario 9 d., Vilnius

Plačiau apie akad. Algirdą Joną Railą skaitykite