• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

LMA užsienio nariai filosofai Lietuvos mokslų akademijoje

2023 02 27

Vasario 27 d. Lietuvos mokslų akademijoje lankėsi du LMA užsienio nariai – vienas iškiliausių Lietuvos išeivijos filosofų, Ohajo (JAV) universiteto profesorius emeritas Algis Mickūnas ir žymus Estijos rašytojas, filosofas, kultūrologas Talino universiteto profesorius Reinas Raudas (Rein Raud).

Iš kairės: LMA užsienio nariai prof. Reinas Raudas ir prof. Algis Mickūnas; Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus pirmininkas akad. Vytautas Nekrošius ir LMA prezidentas akad. Jūras Banys.

Svečiai Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriuje susitiko su LMA prezidentu akad. Jūru Baniu ir skyriaus pirmininku akad. Vytautu Nekrošiumi. Susitikime užsienio profesoriai pasidalijo įspūdžiais iš Vilniaus knygų mugės, kur buvo pristatyta prof. R. Raudo knyga „Veikianti reikšmė: integralios kultūros teorijos matmenys“, prof. A. Mickūno ir Ž. Svigario knyga „Ecology: Welcome home“. Prof. A. Mickūno knyga „Atsiminimų punktyrai“ išrinkta tarp kūrybiškiausių 2022-ųjų lietuvių autorių knygų, profesorius taip pat aktyviai dalyvavo vykusiose diskusijose sutinkant kitų autorių knygas. Priimdami svečius akad. J. Banys ir akad. V. Nekrošius trumpai papasakojo apie LMA veiklą, artimiausius renginius, kalbėjo aktualiomis temomis. LMA užsienio nariai prof. A. Mickūnas ir prof. R. Raudas yra visada laukiami Lietuvoje. Jie bent kartą per metus atvyksta čia dalyvauti konferencijose, susitikimuose su mokslo ir kultūros bendruomene.

LMA Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus informacija
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA