Naujienos

Lietuvos mokslų akademijos tikrajam nariui prof. Rolandui Palekui – 60

2023 03 12

Gerbiamasis  Jubiliate,

Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas bei Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius nuoširdžiai sveikina Jus jubiliejaus proga.

Esate pripažintas architektas, turintis savitą, turtingą ir turiningą architektūrinę raišką, už miesto ir gamtos darną architektūroje įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. Aukščiausius įvertinimus tarptautiniuose ir Lietuvos konkursuose pelnė ir Jūsų kartu su Paleko ARCH studijos komanda sukurti bei įgyvendinti projektai.

Žavi Jūsų atsidavimas pedagoginei veiklai ugdant jaunąją kartą, toliau žadinant universiteto studentų  domėjimąsi architektūra – erdvių menu – ir perduodant jiems savo žinias bei patirtį.

Atsakinga Jūsų visuomeninė veikla dalyvaujant Lietuvos kultūros tarybos darbe, formuojant kultūros politiką, analizuojant kultūros ir meno procesus.

Dėkojame už ekspertinius darbus Lietuvos mokslų akademijoje, jos Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriuje.

Linkime Jums, mielas Akademike, sėkmingai burine jachta įveikusiam Atlanto vandenyną, palankaus Gyvenimo vėjo, neišmatuojamos nuostabos, įkvepiančios kūrybiniam džiaugsmui, sėkmės įgyvendinant vizijas ir sumanymus, laimės Jums ir Jūsų šeimai!

Prezidentas akad. Jūras Banys
Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus pirmininkas akad. Vytautas Nekrošius                     
2023 m. kovo 12 d.           

Skaitykite straipsnį „Architektūra: Palekas: „Ko tu norėtum, plyta?“