Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Vasario 16-osios šventė Lietuvos mokslų akademijoje

2022 02 18

Vasario 15 d. popietę Lietuvos mokslų akademijos (LMA) didžiojoje konferencijų salėje vyko renginys „Meilė. Muzika. Laisvė“, skirtas Vasario 16-ajai paminėti.

LMA prezidentas akad. Jūras Banys tarė įžangos žodį ir pasveikino susirinkusius svečius, akademikus, LMA kolektyvo narius su artėjančia Lietuvos valstybės atkūrimo diena – Vasario16-ąja.Pristatydama renginio dalyvius LMA skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė pabrėžė, kad skyrius kasmet organizuoja valstybės šventės minėjimus. Tik praėjusiais metais nepavyko surengti kontaktinio renginio visuomenei dėl pandemijos metu galiojusių karantino draudimų. Kasmet rengiamos naujos programos, dalyvauja vis kiti pranešėjai ir atlikėjai.

Ji pasidžiaugė, kad šiemet sutiko koncertuoti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) solistas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) profesorius Vladimiras Prudnikovas ir jo dainavimo klasės studentai.

Koncerte dalyvavo koncertmeisteriai – LMTA prof. Nijolė Ralytė ir Julijanas Germanovič. Dainavo šios aukštosios mokyklos auklėtiniai: Klaudijus Šimkus, Elzė Liškauskaitė, Giedrius Gečys, Lurda Bukauskaitė, Regimantas Gabšys, Viktorija Dunauskaitė, Alfredas Miniotas, LNOBT solistė Kamilė Bontė. Profesorius V. Prudnikovas su meile pristatė savo auklėtinius, pakomentuodamas jų atliekamą programą, šypsena padrąsindamas į sceną žengiantį pirmakursį ar komplimentu palydėdamas žaviąsias dainininkes.

 

Koncerto programoje skambėjo ir lietuvių, ir užsienio kompozitorių klasikiniai kūriniai. Renginio dalyviai susižavėję klausėsi talentingų atlikėjų atliekamų kompozitorių – Juozo Tallat-Kelpšos, Česlovo Sasnausko, Algimanto Raudonikio, Balio Dvariono, Džiuzepės Verdžio (Giuseppe Verdi), Volfgango Amadėjaus Mocarto (Wolfgang Amadeus Mozart), Žoržo Bize (Georges Bizet), Sergejaus Rachmaninovo (Sergej Rachmaninov), Mišelio Legrano (Michel Legrand) ir kitų autorių – kūrinių. Profesorius pristatė visą būrį savo auklėtinių – nuo pirmakursių iki magistrantų. Viena magistrančių, jau tapusių LNOBT soliste, – Kamilė Bontė, kuri atliko sudėtingą Mimi ariją iš Džakomo Pučinio (Giacomo Puccini) operos „Bohema“. Galima pasidžiaugti, kad talentingas dainininkas, operos žvaigždė, perduoda savo meno paslaptis nuostabius balsus turinčiam jaunimui. Labai jiems dėkojame už puikią šventę!

Lietuvos mokslų akademijos skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA