Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

LMA vadovybės susitikimas su Jungtinės Karalystės ambasadoriumi Lietuvoje Brajanu Olėju

2022 03 08

Lietuvos ir Jungtinės Karalystės tyrėjai rinkosi aptarti, kaip stiprinti bendrų mokslinių tyrimų plėtrą gyvybės mokslų srityje Lietuvos mokslo tarybos (LMT) ir Jungtinės Karalystės ambasados Lietuvoje inicijuotoje konferencijoje „Lithuanian-United Kingdom universities cooperation in life sciences“. Lietuva ir Jungtinė Karalystė bendradarbiauja gyvybės mokslų srityje. Tad tikimasi nustatyti bendrus prioritetus bei sritis, kuriose veikdami išvien tyrėjai pasiektų didesnių rezultatų molekulinės biologijos, biochemijos, biotechnologijos, biofizikos, genetikos, biomedicinos ar sveikatos mokslų srityse.

Konferencija vyko š. m. kovo 8 d. Ją organizavo LMT kartu su Jungtinės Karalystės ambasada Lietuvoje, Lietuvos mokslo ryšių biuru Briuselyje LINO ir konsultacine bendrove „Cormack Consultancy Group“. Konferencijoje dalyvavo ir J. E. Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje p. Džonas Brajanas Olėjus (John Brian Olley).


Iš kairės:  LMA prezidentas akad. Jūras Banys, LMT pirmininkas akad. Romas Baronas, britų ambasadorius Lietuvoje Džonas Brajanas Olėjus, LMA viceprezidentas akad. Zenonas Dabkevičius.

Konferencijos metu Jungtinės Karalystės ambasadorius D. B. Olėjus, lydimas LMT pirmininko akad. Romo Barono, aplankė Lietuvos mokslų akademiją, susitiko su LMA prezidentu Jūru Baniu ir viceprezidentu Zenonu Dabkevičiumi. Susitikimo metu buvo aptarta nepaprasta pandeminė ir geopolitinė situacija, Ukrainoje vykstantis karas, uždaviniai, kylantys Europos ir pasaulio mokslininkams. Diskusijos dalyviai vieningai sutarė, kad šiuo metu tiek akademinėms bendruomenėms, tiek pažangiems pasaulio piliečiams būtina atsiriboti nuo bendradarbiavimo su Rusija bei Baltarusija ir visokeriopai palaikyti Ukrainą bei jos mokslininkus. Aptartos Lietuvos ir Jungtinės Karalystės mokslininkų, ypač gyvybės mokslų srityje, bendradarbiavimo stiprinimo galimybės.

LMA informacija