Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Lietuvos mokslų akademijos Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriaus išvažiuojamasis posėdis

2022 09 20

Rugsėjo 8 d. vyko Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriaus (ŽŪMMS) išvažiuojamasis posėdis „Pažangios pašaro gamybos technologijos smulkiesiems gyvūnams“. Skyriaus nariai rinkosi į Klaipėdos r. Gargžduose įsikūrusią bendrovę „Mars Lietuva“. Posėdžio dalyvius pasveikino ir įžangos žodį tarė LMA viceprezidentas akad. Zenonas Dabkevičius, UAB „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė ir LMA ŽŪMMS pirmininkas akad. Vidmantas Stanys. Bendrovės „Mars Lietuva“ generalinė direktorė A. Žemaitienė posėdžio narius supažindino su įmonės veikla, gaminamos produkcijos įvairove, įmonės ateities vizija bei perspektyvomis, aptarė darbuotojų darbo gerovės klausimus. Paskui posėdžio dalyviai buvo pakviesti apžiūrėti UAB „Mars Lietuva“ gamybos cechų, susipažinti su technologijomis ir produkcijos įvairove.

Posėdžio dalyviai UAB „Mars Lietuva“.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento direktorius Antanas Bauža pranešime apžvelgė veterinarinę situaciją Klaipėdos apskrityje, kylančias problemas, sprendimo būdus ir įvairiapusę departamento veiklą maisto ir veterinarijos srityse.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijos dr. L. Kriaučeliūno smulkiųjų gyvūnų klinikos profesorius Gintaras Zamokas pranešime „Mitybos įtaka gydant smulkiųjų gyvūnų virškinimo trakto ligas“ nagrinėjo aktualius mitybos klausimus, gaminamų maisto produktų kokybės ir įvairovės įtaką gyvūnų virškinimo traktui bei ligų atsiradimui.

Akad. Henrikas Žilinskas.

LMA ŽŪMMS Veterinarinės medicinos ir gyvūnų mokslų sekcijos pirmininkas akad. Henrikas Žilinskas posėdžio dalyvius informavo apie LSMU veterinarijos specialistų rengimo aktualijas, studentų priėmimą, studijas, aptarė mokomųjų bazių plėtrą ir įsidarbinimo galimybes.

LSMU Veterinarijos akademijos Gyvūnų mokslų fakulteto Gyvūnų mitybos katedros mokslo darbuotoja Ugnė Nedzinskaitė pranešime pristatė ir nagrinėjo šunų zoonozių profilaktikai ir terapijai naudojamos mitybos įtakos problematiką.

Didelį įspūdį posėdžio dalyviams padarė plaukimas laivu ir galimybė susipažinti su Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu ir jo veikla. Už tai posėdžio dalyviai nuoširdžiai padėkojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto administracijai ir atstovams.

Akad. Vidmantas Bižokas
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA