Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Akademikai lankėsi gamybos ir technologinių procesų automatizavimo įmonėje „Elinta“

2022 11 07

Spalio 19 d. Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Technikos mokslų skyriaus nariai dalyvavo išvažiuojamame posėdyje. Lydimi LMA viceprezidento akad. Zenono Dabkevičiaus, akademikai Gintautas Dzemyda, Algirdas Vaclovas Valiulis, Vytautas Ostaševičius, Kazimieras Ragulskis, Jurgis Vilemas, dr. Andrius Bernotas bei LMA darbuotojai lankėsi gamybos ir technologinių procesų automatizavimo įmonėje „Elinta“. 

LMA narių delegacija svečiuojasi įmonėje „Elinta“.

Dalyvius priėmė ir su įmonės gaminama produkcija bei teikiamomis paslaugomis supažindino jos generalinis direktorius dr. Vytautas Jokužis ir UAB „Elinta Motors“ vadovas Laurynas Jokužis.

 

Įmonės generalinis direktorius dr. Vytautas Jokužis (dešinėje) ir UAB „Elinta Motors“ vadovas Laurynas Jokužis.

Jau 31-us metus „Elinta“ siūlo naujausius technologinius sprendimus savo klientams. Įmonės  verslo strategija paremta sudėtingų, bet vartotojams patogių automatizuotų valdymo sistemų kūrimu.

Įmonė savo projekto idėją gali vystyti iki sistemos įdiegimo bei jos priežiūros. Veržlumas ir nuolatinis naujų idėjų ieškojimas suteikia galimybę dirbti su tokiais partneriais kaip „Fanuc“, „Siemens“, „Nidec“, „Ifm“, „Phoenix Contact“, „Rittal“, „Festo“, „Yaskawa“ ir daugeliu kitų.

 

Vienas „Elintos“ pagamintų egzempliorių.

„Elinta“ – vieta, kurioje susijungia elektronika ir intelektas. Įmonė yra neabejinga mus supančiai aplinkai, todėl siūlo ir aplinką tausojančias technologijas (elektromobilių įkrovimo stoteles, sistemas elektromobiliams ar hibridiniams automobiliams).

Įmonės „Elinta“ generalinis direktorius dr. V. Jokužis išsamiau pristatė ir įmonių grupės „Elinta“ produktus bei paslaugas:

 

Generalinis direktorius dr. Vytautas Jokužis išsamiau pristatė „Elinta“ įmonių grupės produktus ir paslaugas.

„Elintos matavimo sistemos“ (MS) – matavimo prietaisų ir įrangos, derinimo sistemų, bandymų įrenginių, maitinimo šaltinių tiekimas; pateiktos įrangos garantinis ir pogarantinis aptarnavimas; konsultavimas; patikros ir kalibravimo organizavimas;

„Elinta Motors“ – elektra varomos traukos sistemos komerciniam transportui;

„Elinta Charge“ – išmanieji elektromobilių įkrovimo sprendimai;

 

LMA vairuotojas domisi elektra varomos traukos sistemomis komerciniam transportui.

„Elinta Robotics“ – robotizacija, kompiuterinė rega, automatizacija;

„Elinvision“ – 3D vaizdo skeneriai ortopedijai; nuo 2000 m. dirbdami su vizualinių duomenų apdorojimo sprendimais, pasitelkę naujausius mokslo atradimus ir glaudžiai bendradarbiaudami su universitetais, tapo sėkminga įmone ir lydere pasaulinėje rinkoje;

„Rubbee“ – elektrinės pavaros dviračiams; sukurta lengviausiai montuojama elektrinė pavara paprastiems dviračiams.

 

Akademikų palinkėjimai įmonei „Elinta“.

Akademikus labai domino įmonės gaminiai, idėjos, planuojamos naujos iniciatyvos. LMA viceprezidentas Z. Dabkevičius kalbėjo apie ketinimus pakviesti įmonės direktorių apsilankyti LMA ir parengti paskaitą, kuri turėtų sudominti daugelį technologijos mokslų atstovų bei studentų.

Diskutuojant greitai prabėgo šiam vizitui skirtas laikas. Dr. V. Jokužis paprašė pasirašyti įmonės svečių knygoje, o susitikimo pabaigoje buvo trumpai pristatytos ir padovanotos kelios LMA leidžiamos mokslo populiarinimo knygos.

LMA Technikos mokslų skyriaus informacija

Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA