Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Lietuvos mokslų akademijos iniciatyva Ukrainos mokslininkams paaukota 10 tūkst. eurų

2022 12 14

Jau dešimtą mėnesį tęsiantis karui Ukrainoje ir Rusijai griaunant Ukrainos miestus, kelius ir kitą šalies infrastruktūrą, įskaitant mokslo ir studijų institutus, š. m. gruodžio 6 d. Lietuvos mokslų akademija (LMA) ėmėsi iniciatyvos Ukrainos mokslininkams paremti. Itin džiaugiamės, kad vos per savaitę Ukrainos nacionalinei mokslų akademijai paaukota daugiau kaip 10 tūkst. eurų. Už surinktas lėšas nupirkti du didelio galingumo elektros generatoriai Ukrainos mokslo institutams, kad juose dirbantys mokslininkai galėtų tęsti tyrimus. Bendradarbiaujant su LR Vyriausybės atstovais, vienas elektros generatorius bus nuvežtas į Kyjivą artimiausiu metu, antrasis Ukrainos mokslininkus turėtų pasiekti 2023 m. vasarį.

LMA prezidentas akad. Jūras Banys susisiekė su Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos prezidentu prof. Anatolijumi Zagorodnijumi (Anatoly Zagorodny), informavo apie nupirktus elektros generatorius ir žadėjo toliau rinkti lėšas Ukrainos mokslininkams. Profesorius A. Zagorodnijus džiaugėsi ir dėkojo už tokį Lietuvos mokslininkų bendruomenės gerumą.

LMA, siekdama kuo labiau padėti už mūsų visų Laisvę kovojančiai Ukrainai, tęsia šią gražią iniciatyvą, kviečia nelikti abejingiems ir prisidėti aukojant iki š. m. gruodžio 24 dienos. Nuoširdžiai dėkojame už Jūsų gerumą.

Pavedimo duomenys:
Gavėjas: LMA mokslinių tyrimų ir TB labdaros ir paramos fondas
Banko sąskaita: LT40 7044 0600 0835 9226 (SEB bankas)
Paskirtis: parama Ukrainos nacionalinei mokslų akademijai

Pagelbėkime kovojančiai Ukrainai!