Renginiai

Atgal

Renginių archyvas

11-asis Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas

2022 12 30
 
Gruodžio 30 d. (penktadienį) 10 val. Kauno technologijos universiteto „Santakos“ slėnyje (K. Baršausko g. 59, Kaunas) vyks 11-asis Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas (LJMS’11).

Registracijos pradžia 9.15 val. Renginys vyks mišriuoju būdu (gyvai ir nuotoline transliacija).

Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas – kasmetinė konferencija, sujungianti Lietuvos matematikų bendruomenę ir užsienyje studijuojančius ar jau dirbančius jaunuosius mokslininkus ir dėstytojus, viešinanti jaunimo pasiekimus. Renginys pritraukia ir aukštųjų technologijų pramonės įmones, bankus, finansų ir rizikos valdymo, investavimo firmas, kurioms reikalingi aukštos kvalifikacijos matematikos specialistai. Įmonės ne tik remia susitikimą, bet ir deleguoja savo atstovus pristatyti platesnei visuomenei, kokią įdomią veiklą vykdo, su kokiais matematiniais iššūkiais susiduria.

Per vienuolika metų konferencija iš nedidelio akademinių bičiulių susibūrimo išaugo iki tarptautinio renginio. Kviestinius pranešimus skaitė daugiau nei 30 jaunųjų mokslininkų, tarp jų ir mokslo žvaigždės iš užsienio universitetų bei mokslo institucijų. Vienuolika doktorantų apdovanoti premijomis už geriausius doktorantūros metu parašytus straipsnius.

Renginį organizuoja: Lietuvos ir užsienio universitetų jaunieji matematikai kartu su Lietuvos matematikų draugija, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetu, Kauno technologijos universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakultetu bei Lietuvos mokslų akademijos Jaunąja akademija.

LJMS’11 generalinis rėmėjas: „Danske Bank“.

Šių metų susitikimą remia: „Brolis“, „DIPtech“, „Euromonitor International“, „Lietuvos draudimas“, „Luminor“, „Norne“, „Omnisend“.

Daugiau informacijos apie renginį:
https://www.matematikususitikimas.com/ 
https://www.facebook.com/MatematikuSusitikimas/
https://www.linkedin.com/company/lietuvos-jaunuju-matematiku-susitikimas/