Naujienos

Ačiū Laisvės gynėjams

2024 01 11

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena. Diena, kelianti daug prisiminimų, jausmų ir minčių. Diena, kai absoliučiai daugumai Lietuvos žmonių (ir tikrai ne tik lietuvių) tapo aišku – arba mes ir mūsų galimybė kurti laisvą valstybę, ugdyti laisvą žmogų ir tapti laisvo demokratinio pasaulio dalimi, arba jie – nužmoginti mankurtai, aklai paklūstantys savo carams ir valdovams.

Žmonės ėjo ir kovojo, kovojo prieš daug kartų stipresnę brutalią jėgą, kuri galų gale pralaimėjo prieš ryžtą ir pasiryžimą būti laisviems, būti kartu su demokratiniu pasauliu. Buvo aukų, ir šiems žuvusiems didvyriams iš širdies sakome AČIŪ už tai, ką jūs padarėte, už tai, kad paaukojote save, kad būtų laisvi visi kiti. Ačiū visiems, kurie tikėjo ir kovojo.

Dėl Sausio 13-osios geriau nei bet kas kitas suprantame Ukrainą ir jai padedame, nes ukrainiečiai šiandien kovoja to paties pasirinkimo akivaizdoje, ir jie tikrai nugalės, nes kovoja už savo ir savo vaikų, žmonų ir mamų gyvybes, už jų ir savo laisvę. Sausio 13-ąją visi patikėjo, kad gali, todėl šiandien esame laisvo pasaulio neatsiejama dalis, patys sprendžiame, kaip gyvensime, kur mokysimės, ką mylėsime. Esame laisvi žmonės, už tai ir Ačiū Jums, Sausio 13-osios DIDVYRIAI. Švęskime LAISVĘ!

Akad. Vytautas Nekrošius