Naujienos

Valstybės apdovanojimai – Lietuvos mokslų akademijos ir Jaunosios akademijos nariams

2024 02 16

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje Lietuvos valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečius. Tarp jų Lietuvos mokslų akademijos (LMA) tikrasis narys Valentinas Mikelėnas ir LMA Jaunosios akademijos pirmininkė dr. Ieva Plikusienė.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi apdovanotas akademikas, profesorius, habilituotas daktaras Valentinas Mikelėnas – už ypatingus nuopelnus kuriant Lietuvos privatinės teisės sistemą, vystant privatinės teisės ir civilinio proceso teisės mokslą, už ilgametę reikšmingą pedagoginę veiklą.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu apdovanota docentė, mokslų daktarė Ieva Plikusienė – už aukščiausio tarptautinio lygio biotechnologijos tyrimus, svariai prisidedančius prie mokslo pažangos įvairiose srityse, už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje.

Lietuvos mokslų akademijos bendruomenė sveikina akad. Valentiną Mikelėną ir dr. Ievą Plikusienę, pelniusius valstybės apdovanojimus.

Parengta pagal LR Prezidento komunikacijos grupės informaciją
https://www.lrp.lt/lt/prezidentas-iteike-valstybes-apdovanojimus-uz-nuopelnus-lietuvai/42290