Naujienos

Ukrainos mokslininkams – Lietuvos mokslų akademijos narių lėšomis nupirkti serveriai

2024 02 28

Baigiantis 2023-iesiems, Lietuvos mokslų akademija (LMA) pakvietė tęsti prasmingą iniciatyvą Ukrainos mokslininkams remti. Džiaugiamės ir nuoširdžiai dėkojame akademikams, šiam tikslui paaukojusiems per 7 000 eurų.


Nupirkti serveriai Ukrainos mokslininkams.

LMA prezidentui Jūrui Baniui, bendraujant su Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos (UNMA) prezidentu Anatolijumi Zagorodnijumi (Anatoly Zagorodny), paaiškėjo, kad Ukrainos mokslininkams trūksta serverių UNMA interneto portalui stiprinti ir moksliniams tyrimams vykdyti. Atsižvelgiant į tai, už surinktas lėšas buvo nupirkti ir, bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje, šių metų vasario mėnesį UNMA perduoti du serveriai.

Padėkos rašte A. Zagorodnijus nuoširdžiai dėkojo už LMA ir UNMA bendradarbiavimą bei LMA prezidento indėlį jį plėtojant.

 
Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos prezidento A. Zagorodnijaus padėkos raštas.

2022 m. vasario 24 d., Rusijai užpuolus Ukrainą, LMA nariai buvo vieni pirmųjų, išreiškusių palaikymą Ukrainai. Rusijai griaunant Ukrainos miestus, kelius ir kitą šalies infrastruktūrą, įskaitant mokslo ir studijų įstaigas, tyrimų institutus, LMA ėmėsi iniciatyvos, kviesdama aukoti Ukrainos mokslininkams paremti. Už surinktas lėšas 2023 m. pradžioje buvo nupirkti ir UNMA perduoti du didelio galingumo elektros generatoriai bei du serveriai.

Lietuvos mokslų akademijos informacija