2022 metų mokslo populiarinimo knygų atranka

Lietuvos mokslų akademija (LMA) vykdo Lietuvos autorių mokslo populiarinimo knygų atranką.

Atrankos tikslas – papildyti LMA iniciatyva leidžiamą mokslo populiarinimo knygų seriją „Mokslas visiems“ Lietuvos autorių knygomis. Ši serija yra skirta pateikti visuomenei aktualias ir įtaigias mokslo populiarinimo knygas, didinti jos informuotumą apie mokslo ir technologijų plėtros tendencijas, poveikį viešajai politikai, ekonomikai, žmonių mąstymui, sveikatai ir daugeliui kitų gyvenimo sričių. Vykdant šią atranką į knygų seriją „Mokslas visiems“ numatoma įtraukti ir išleisti dar 2 (dvi) vertinimo komisijos geriausiai įvertintas atrankai pateiktas knygas.

Atrankai teikiamos knygos turi atitikti knygų serijos „Mokslas visiems“ tikslus ir koncepciją, būti parašytos lietuvių kalba aiškiai, patraukliai ir suprantamai plačiajai visuomenei, jų turinys turi būti aktualus Lietuvos skaitytojams, pristatantis mokslo ir technologijų pažangą, pasiekimus ir poveikį visuomenei, skirtingoms veiklos sritims.

Atrankoje gali dalyvauti autorius arba autorių grupė. Kartu su paraiška (1 priedas) atrankai turi būti pateiktas vienas knygos rankraščio egzempliorius, spausdintas arba elektroniniu pavidalu el. paštu s.zakareviciene@lma.lt.

Atrankos dokumentai priimami nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. iki 2022 m. rugsėjo 30 d. 16 val. adresu Lietuvos mokslų akademija, Gedimino pr. 3, 201 kab., Vilnius.

Atrinktos knygos bus leidžiamos, pristatomos ir platinamos visuomenei iš projektui „Nacionalinės mokslo populiarinimo sistemos plėtra ir įgyvendinimas“ skirtų Europos socialinio fondo lėšų.

Daugiau informacijos apie mokslo populiarinimo knygų seriją „Mokslas visiems“, atrinktas ir išleistas jos knygas: http://www.lma.lt/lma.lt/mokslo-populiarinimo-knygu-serija-mokslas-visiems

Dėl papildomos informacijos kreiptis į Sigitą Zakarevičienę, tel. +370 648 08 163, el. p. s.zakareviciene@lma.lt.



SU ATRANKA SUSIJĘ DOKUMENTAI: