Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai

2019 03 12

2019 m. kovo 12 d. įvyko 9-oji Jaunųjų mokslininkų konferencija  „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“. Konferencijos organizatoriai Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų (MFCHMS) bei Technikos mokslų (TMS) skyriai ir asociacija INFOBALT. Konferencijos globėjas – Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Kaip ir ankstesniais metais, svarbiausiais konferencijos tikslais išliko siekiai inicijuoti taikomąją mokslinę veiklą, skatinti jaunųjų mokslininkų susidomėjimą ir aktyvumą, stiprinti Lietuvos mokslo, studijų bei verslo bendruomenių bendradarbiavimą, įtraukti jaunuosius mokslininkus į verslo organizacijų veiklą, keistis informacija apie vykdomus tyrimus ir jų sklaidą, spartinti mokslinių rezultatų praktinį naudojimą bei gerinti LMA mokslų skyrių tarpusavio veiklą. Konferencijos dalyvius pasveikino LMA prezidentas akad. Jūras Banys, LMA MFCHM skyriaus pirmininkas akad. Leonas Valkūnas, įmonės „Visorių informacinių technologijų parkas“ direktorius Saulius Arelis, asociacijos INFOBALT valdybos narys Rimantas Vaicekauskas ir šios asociacijos švietmo grupės vadovė Monika Simaškaitė. Kalbėjusieji džiaugėsi konferencijos dalyvių gausa, mokslo ir verslo partneryste bei linkėjo sėkmės jauniesiems mokslininkams.

Konferencijoje išklausyti 38 jaunųjų mokslininkų pranešimai. Pranešimus skaitė jaunieji mokslininkai iš Vilniaus, Kauno technologijos, Klaipėdos, Šiaulių, Vilniaus Gedimino technikos, Vytauto Didžiojo universitetų, Fizinių ir technologijos mokslų centro. Ypač daug pranešimų parengė įvairių VU padalinių – Chemijos ir geomokslų, Fizikos, Matematikos ir informatikos fakultetų, Gyvybės mokslų ir Lazerinių tyrimų centrų bei Biotechnologijos ir Matematikos ir informatikos institutų jaunieji mokslininkai. Džiugino gera pristatomų pranešimų parengimo kokybė, temų įvairovė ir aktualumas, pranešėjų geba argumentuotai atsakyti į moderatorių ar kitų dalyvių klausimus.

Konferencijos organizacinis komitetas iš visų 9-osios Jaunųjų mokslininkų konferencijos „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ dalyvių pranešimų atrinko 10 geriausių. Atrinktų geriausių pranešimų autorių darbus papildomai vertins asociacijos INFOBALT ekspertai ir 2019 m. kovo 21 d. dalyvaujant Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui bei konferencijos rėmėjams bus įteikti laureatų diplomai ir INFOBALT stipendijos.

MFCHMS ir TMS informacija

Žr. nuotraukas