• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Pasirašyta Lietuvos mokslų akademijos ir Visorių informacinių technologijų parko bendradarbiavimo sutartis

2019 12 13

Matematikos, fizikos, chemijos mokslų skyriaus akad. Felikso Ivanausko iniciatyva 2011 m. kilo idėja  rengti jaunųjų mokslininkų konferencijas. Prieš šio idėjos įgyvendinimo prisidėjo Technikos mokslų skyrius ir konferencijas remiančios verslo įmonės.

 Šiemet, rengiantis 10-ąjai jaunųjų mokslininkų  konferencijai „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“,  LMA prezidiumo 2019 m. gruodžio 10 d. posėdyje buvo pasirašyta Lietuvos mokslų akademijos ir Visorių informacinių technologijų parko (VITP) bendradarbiavimo sutartis, kurios tikslas – inicijuoti ir skatinti bendrus mokslo ir informacinių ir ryšių technologijų institucijų projektus.

LMA prezidentas akad. Jūras Banys trumpai pristatė dešimtmetį trunkantį glaudų bendradarbiavimą su VITP ir pažymėjo, kad ir Lietuvoje, ir kitose pasaulio šalyse mokslui ir verslui reikia talentingų mokslininkų ir jie įvairiais būdais pritraukiami bendriems tyrimams ir darbams.



Iš kairės: VĮ „Visorių informacinių technologijų parkas“ direktorius  Sauliaus Arelis ir Lietuvos mokslų akademijos prezidentas akad. Jūras Banys

VĮ „Visorių informacinių technologijų parkas“ direktorius  Sauliaus Arelis pristatė VITP veiklą ir pasidžiaugė bendrais darbais su LMA.

Iškilmingame LMA prezidiumo posėdyje taip pat dalyvavo ir VITP Projektų plėtros vadovas Edmundas Žvirblis.

Matematikos, fizikos, chemijos mokslų skyriaus informacija