Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka atsinaujina

2022 09 15

Lietuvos mokslų akademijos (LMA) vadovai – prezidentas Jūras Banys ir viceprezidentas Zenonas Dabkevičius – lankėsi LMA Vrublevskių bibliotekoje ir domėjosi, kaip vyksta bibliotekos saugyklos rekonstrukcijos darbai. Svečius pasitiko LMA Vrublevskių direktorius dr. Sigitas Narbutas ir direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Tadas Valentukevičius.

 

Iš kairės: LMA Vrublevskių direktorius dr. Sigitas Narbutas, LMA viceprezidentas Zenonas Dabkevičius, LMA prezidentas Jūras Banys, LMA Vrublevskių direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Tadas Valentukevičius.

S. Narbutas patikino, kad jau šį rudenį bus baigtas rekonstruoti saugyklų pastatas. Baigus jo rekonstrukciją, numatyti ir kapitaliniai rūmų restauravimo darbai. Biblioteka taps moderni, patogi ir šviesi Lietuvos kultūros institucija.

T. Valentukevičius pakvietė LMA vadovus apžiūrėti bibliotekos saugyklos pastatą, parodė baigiamą įrengti Dokumentų konservavimo ir restauravimo skyrių, jau įrengtas retų spausdinių bei rankraščių saugyklas ir pažymėjo, kad metų pabaigoje numatoma baigti saugyklos rekonstrukcijos darbus.

J. Banys palinkėjo sėkmingos darbų pabaigos ir išreiškė viltį, kad dar šiais metais akademinė bendruomenė, valdžios institucijos bus pakviestos į saugyklos pastato atidarymo iškilmes.

Apie LMA Vrublevskių bibliotekos istoriją galima paskaityti LMA svetainės „Naujienų“ skiltyje paskelbtame Vrublevskių bibliotekos Komunikacijos skyriaus kultūrinės veiklos specialistės Linos Anušauskienės straipsnyje „Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekai – 110 metų“ (http://www.lma.lt/news/1639/38/Lietuvos-mokslu-akademijos-Vrublevskiu-bibliotekai-110-metu).

Parengė LMA vyriausioji referentė Lyda Milošienė