• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Skirtos 2022 m. premijos LMA Jaunųjų mokslininkų ir doktorantų mokslinių darbų konkurso nugalėtojams

2023 02 23

Lietuvos mokslų akademija (LMA) kasmet rengia LMA Jaunųjų mokslininkų ir doktorantų mokslinių darbų konkursą. 2023 m. vasario 21 d. LMA prezidiumas, remdamasis konkurso rezultatais, Jaunųjų mokslininkų ir doktorantų mokslinių darbų konkursui pateiktų darbų vertinimo komisijų siūlymais bei LMA mokslų skyrių teikimu, nutarė skirti 2022 metų premijas LMA Jaunųjų mokslininkų ir doktorantų mokslinių darbų konkurso nugalėtojams, taip pat LMA pagyrimo raštus konkurso dalyviams.

HUMANITARINIŲ IR SOCIALINIŲ MOKSLŲ SKYRIUJE

  1. Dr. Justui Stončiui (Klaipėdos universitetas) už mokslo darbą „Neapykantos ribos: antisemitizmas Lietuvoje 1944–1990 metais“.
  2. Dr. Johanui Baltrimui (Vilniaus universitetas) už mokslo darbą „Teisinis argumentavimas informacinių technologijų kontekste“.

Pagyrimo raštas – dr. Elzei Sigutei Mikalonytei (Vilniaus universitetas) už mokslo darbą „Muzikos kūrinių ontologijos metodologinės problemos ir eksperimentinė filosofija“. 

MATEMATIKOS, FIZIKOS IR CHEMIJOS MOKSLŲ SKYRIUJE

  1. Dr. Andriui Žemaičiui (Fizinių ir technologijos mokslų centras) už mokslo darbą „Lazerinis apdirbimas ultratrumpaisiais impulsais: optimizavimas ir taikymai“.
  2. Dr. Egidijui Šimoliūnui (Vilniaus universitetas) už mokslo darbą „Molekulinių mechanizmų tyrimai ląstelėse, sąveikaujančiose su dirbtiniais karkasais“.

Pagyrimo raštas – dr. Maženai Mackoit-Sinkevičienei (Vilniaus universitetas) už mokslo darbą „Suspaustų sukinio būsenų sukūrimas itin šaltose fermioninių atomų dujose“.

BIOLOGIJOS, MEDICINOS IR GEOMOKSLŲ SKYRIUJE

  1. Dr. Eglei Mazgelytei (Vilniaus universitetas) už mokslo darbą „Steroidinių hormonų tyrimai plaukuose vertinant lėtinio streso lygį bei jo sąsajas su rizika sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis“.
  2. Doktorantei Gretai Leonavičienei(Vilniaus universitetas) už mokslo darbą  „Kompleksinė pavienių ląstelių analizė panaudojant hidrogelines mikrokapsules / Complex single-cell analysis using hydrogel microcapsules“.

ŽEMĖS ŪKIO IR MIŠKŲ MOKSLŲ SKYRIUJE

  1. Dr. Renaldui Žydeliui (Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras) už mokslo darbą „Klimato kaita Nemoralinėje zonoje spartins kukurūzų vystymąsi ir didins jų derlingumą“.
  2. Doktorantei Paulinai Martusevičei (Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras) už mokslo darbą „Enzyme-assisted extraction of plants for developing plant-based products and functionality / Augalinių žaliavų fermentinė ekstrakcija produktų kūrimui ir funkcionalumui“.

Pagyrimo raštai – dr. Mykolai Kočieru (Mykola Kochiieru) (Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras) už mokslo darbą „Augalinės dangos ir vandentalpos savybių įtaka skirtingos genezės dirvožemių fiziko-cheminei ir biofizikinei kokybei“ ir dr. Iglei Vepštaitei-Monstavičei (Gamtos tyrimų centras) už mokslo darbą „Vaisių mikobiotų ir jų biocidinių sistemų struktūros ir funkcionavimo tyrimai“.

TECHNIKOS MOKSLŲ SKYRIUJE

  1. Dr. Laurai Jūrienei (Kauno technologijos universitetas) už mokslo darbą „Lietuvos ūkiuose užauginamų uogų šalutinių perdirbimo produktų biorafinavimas į vertingus funkcionaliuosius ingredientus ir jų panaudojimas mėsos produktų saugos ir kokybės pagerinimui“.
  2. Doktorantei Gretai Merkininkaitei (Vilniaus universitetas) už mokslo darbą „3D darinių formavimas jungiant pažangių medžiagų sintezę ir lazerines technologijas“.

Pagyrimo raštas – dr. Tomui Astrauskui (VilniusTech) už mokslo darbą „Kompozitinių plokščių iš popieriaus gamybos dumblo akustinių savybių tyrimai ir garso absorberio kūrimas“.

Informacija skelbiama http://www.lma.lt/nugaletojai

Lietuvos mokslų akademijos informacija